Настан

 • Настап во живо

  Фестивалот на фенери не вклучува само прекрасни изложби на фенери, туку и многу изведби во живо. Тие изведби се една од главните атракции покрај фенерите кои можат да им обезбедат одлично искуство на турнејата на посетителите.Најпопуларните изведби вклучуваат акробатика, сечуан опера, изведби со оган и многу други.

  слика
 • Различни штанд

  Тоа не е само изложба на фантастични фенери.многу храна, пијалоци, штанд за сувенири се исто така достапни на овој настан. шолја топли пијалоци се секогаш при рака во студената зимска ноќ. особено некои стоки со светла се поволни. Ако ги имате ќе им дадете на луѓето уште попрекрасно ноќно искуство.

  слика
 • Зона на интерактивни светла

  Различно од вообичаените лампиони, интерактивните светла имаат за цел да му донесат на посетителот поинтересно искуство. Со тапкање, газење, аудио интерактивен начин со овие светла, луѓето ќе се чувствуваат повеќе потопени во фестивалот, особено децата. На пример, „Волшебните светилки „Доаѓајќи од лед цевката веднаш ќе се пробие во чист смог кога луѓето ќе го допрат, додека во исто време тие лесни предмети што ги заокружуваат ќе одекнуваат со музиката, правејќи ја целата околина живописна и убава. Луѓето кои учествуваат во таквите интерактивни системи ќе искусат повратни информации од реалниот свет или како VR уреди за да им донесеме значајна и едукативна ноќ.

  слика
 • Кабина за фенери

  Фенерот е штанд, а штандот е фенер. Кабината за фенери е едно од најпопуларните места на целиот фестивал. Тоа е место каде што можете да купите многу сувенири, а децата можат да ја искористат својата имагинација и креативност за да ги покажат своите сликарски вештини кога цртајте на мали лампиони.

  слика
 • Изложба за аниматрони диносауруси

  Аниматроник диносаурус е еден од презентираните во Зигонг. Овие праисториски суштества можат да завршат многу движења како што се трепкање со очите, отворена и затворање на устата, движење на главата налево или десно, стомакот дише и така натаму додека се синхронизираат со звучните ефекти. Овие подвижни чудовишта се секогаш популарна атракција за посетителите, најмногу омилена.

  слика