O le a le Lantern Festival?

O le Lantern Festival e faamanatuina i le aso 15 o le masina muamua o Saina, ma e masani ona fa'ai'u le vaitaimi o le Tausaga Fou a Saina. o se mea fa'apitoa lea e aofia ai fa'aaliga moli, mea'ai moni, ta'aloga a tamaiti ma fa'atinoga ma isi.

o le a le tausamiga lantern

O le Lantern Festival e mafai ona toe maua i tua i le 2,000 tausaga talu ai. I le amataga o le Eastern Han Dynasty (25-220), o le Emperor Hanmingdi o se fautua o le lotu Buddhism.Na ia faalogo o nisi o monike na tutuina molī i totonu o malumalu e faaalia ai le faaaloalo ia Buddha i le aso sefululima o le masina muamua o le masina.O le mea lea, na ia faatonuina ai malumalu uma, aiga, ma maota o le tupu ia tutuina molī i lena afiafi.

E tusa ai ma tu ma aganuu eseese a Saina, e potopoto tagata i le po o le Lantern Festival e faamanatu ai i gaoioiga eseese.tatalo tagata mo se seleselega lelei ma manuia i se taimi lata mai.

O siva masani e faia siva leona i le taimi o le tatalaina o le faaaliga o le malumalu mo le faamanatuina o le Tausaga Fou a Saina i le Ditan Park, lea e lauiloa foi o le Malumalu o le Lalolagi, i BeijingTalu ai o Saina o se atunuu tele ma le umi o lona talafaasolopito ma aganuu eseese, o le Lantern Festival aganuu ma gaoioiga e eseese faaitulagi, e aofia ai moli ma le fiafia (opeopea, mau, taofi, ma lele) molī, talisapaia le susulu o le masina atoa, tuʻu afi, matemateina o tupua. tusia i luga o moli, 'ai tangyuan, siva leona, siva tarako, ma savali i luga o pou.


Taimi meli: Aukuso-17-2017